Backend Developer

Solliciteer nu

Backend Developer

Bij Flitsmeister zijn we op zoek naar een toffe backend developer. 
Lijkt het je leuk om ons ontwikkelteam te komen helpen?


Flitsmeister is op een missie om autorijden leuker te maken

Met meer dan 2 miljoen actieve gebruikers is Flitsmeister de grootste realtime verkeersinformatie app van de BeNeLux. Door Flitsmeister te gebruiken voorkom je onnodige boetes, rijd je veiliger en vermijd je files op je route.

Onze apps informeren je over de locaties of lengtes van files, wegafsluitingen, verkeersmeldingen, ongelukken, mobiele flitsers, flitspalen en trajectcontroles die alleen voor jou belangrijk zijn. Daarnaast word je met Flitsmeister ook gealarmeerd voor naderende hulpdienst voertuigen zoals ambulances en auto's van Rijkswaterstaat. Rij veiliger door voortijdig een signaal te krijgen en bespaar door op de hoogte te zijn van allerlei verkeersmeldingen.

Flitsmeister heeft een hechte community van vele gebruikers op Android en iOS platformen. Deze community zorgt ervoor dat flitsers en andere incidenten worden aan- en afgemeld waardoor we de beschikking hebben over de meest accurate informatie over het Nederlandse wegennet.

Voor onze groei in Nederland, België en daarbuiten hebben we hulp nodig bij het doorontwikkelen van onze dienst en daarom zijn we op zoek naar een Medior of Senior Backend Developer.

Kijkje in de keuken

We zijn op zoek naar een backend developer 

Die mee gaat bouwen aan de backend voor dé verkeersapp van Nederland die inmiddels gebruikt wordt door meer dan 2 miljoen mensen!

Onze backend draait bijna volledig op Amazon Web Services (AWS), en er wordt voornamelijk gebruik gemaakt van Node.js. De huidige backend is een robuust systeem opgebouwd uit verschillende componenten waarvan de meeste draaien op Linux (Debian) machines, met veelvuldig gebruik van alles wat Amazon te bieden heeft zorgen wij voor een schaalbare backend voor onze mobiele apps.

Je zult werken aan nieuwe API's opzetten en bestaande uitbreiden voor de mobiele apps of externe partijen. Ook het aansluiten van nieuwe externe informatie bronnen. Voor het beheren van alle Debian machines in onze AWS cloud gebruiken wij Ansible en een aantal Bash scripts.

We hebben verschillende databases voor verschillende doeleinden, namelijk MySQL, MongoDB, PostgreSQL, Redis en DynamoDB (een No-SQL oplossing van AWS).

Je zal zelf verantwoordelijk zijn voor de software die je schrijft in productie te zetten en hier ook te onderhouden. Het backend team werkt autonoom aan het verbeteren van de huidige backend en daarnaast aan een aantal nieuwe diensten.

Flitsmeister heeft verschillende diensten, naast de mobiele apps is het ook mogelijk om FM hardware te kopen en abonnementen af te sluiten via verschillende web-applicaties, hier zal ook het nodige beheer aan uitgevoerd worden. Het werk is veelzijdig van ontwikkeling interne websites tot complexe algoritmes voor het verwerken van verkeersinformatie.

Ervaring met Node.js of een soortgelijke taal en ervaring met MySQL en/of MongoDB is een pré.  

Hendrik

Team Backend

Nick

Team Backend

Wat ga je doen

 • Je gaat werken aan onze backend voor miljoenen gebruikers die volledig op Amazon Web Services draait 💪
 • Je gaat werken met een architectuur die zich volledig automatisch aanpast aan de piek momenten in de spits 
 • Je komt terecht in een team met geweldige programmeurs en designers
 • Je gaat werken in een informeel en klein bedrijf met grootse ambities
 • Je gaat onderdeel uitmaken van een team die het autorijden voor mensen aangenamer en veiliger wil maken


Wat kan je van ons verwachten
 • Een team met geweldige programmeurs en designers
 • Goede apparatuur om mee te werken
 • Flexibele werktijden
 • Lekkere lunch, vers fruit, frisdranken, maandelijkse borrels, speelse afdeling, goede werksfeer en de beste koffie
 • Naast hard werken ook zeker tijd voor lol en gezelligheid


Wat verwachten we van jou
 • Bij voorkeur HBO werk- en denk niveau
 • Je wordt enthousiast van Linux, Amazon Web Services, Test-Driven Development en OpenStreetMap
 • Je bent bekend met Node.js (ES6), Ansible, MySQL, MongoDB of soortgelijke databases
 • Termen als Load Balancing, High Availability en Auto-Scaling zijn niet nieuw voor je

Zit je nog steeds met een big smile na het lezen van dit alles? Solliciteer dan direct of kom langs om de koffie te proeven en kennis te maken. De deur staat open!